Szakmai nap Benalmadenán
Reggel 9 és 10 között videókonferencián vettünk részt az iskolában, amelyet a Malaga Tourist Office képviselője tartott zoomon keresztül. Nagyon barátságos volt, és jól érthetően beszélt angolul. Sokat mesélt az idegenforgalom és a fenntarthatóság kapcsolatáról. Mivel Andalúziában a legtöbb turisztikai látnivaló természetvédelmi területen vagy világörökségi helyszínen található, ezért ez különösen fontos.
Ezt követően a pénteki helyi piac kínálatát térképezhettük fel személyesen. Két órát tölthettünk a hatalmas területre kiterjedő kirakodóvásáron, ahol rengeteg helyi termelő portékájával találkozhattunk. Romaldo kisebb csoportokra osztott bennünket, így jártuk be a piacot. Feladatunk az volt, hogy fotózzuk le azokat a termékeket, amelyek nem, vagy más formában találhatók meg Magyarországon.
Délben értünk vissza az iskolába, ahol már vártak minket a tegnap vásárolt bio-alapanyagok. A már előre beosztott csoportok Enrique vezetésével hozzáláttak az ebédfőzéshez: gazpachot, pastát, szószt és kétféle salátát készítettünk. (Aki nem hiszi, kérje meg gyermekét, hogy főzze meg otthon is!) Amikor kész lettünk, jóízűen el is fogyasztottuk a hagyományos spanyol ételeket.
Utána egész délutánunk a projektmunkánk véglegesítésével telt. Elfáradtunk, de nem hiába!